20-05-2019
Sjors de Kleijn

Veilige remote service voor gebouwautomatisering

IXON Cloud maakt eenvoudige en veilige VPN-toegang mogelijk voor HVAC en gebouwautomatisering

Het opzetten van veilige remote service voor gebouwbeheersystemen (GBS) kan lastig zijn. Met beveiligde VPN-toegang via IXON Cloud voorkom je ongewenste beveiligingsinbreuken en blootstelling van publieke netwerken. Zelfs in complexe infrastructuren waar een permanente VPN-verbinding een vereiste is.

Betrouwbaar op afstand toegang tot gebouwbeheersystemen

IXON’s remote service en Industrial IoT-platform is ontwikkeld om eenvoudige en veilige VPN-toegang tot (industriële) gebouwbeheersystemen tot stand te brengen. De IXON Cloud biedt aanvullende services, zoals gegevensverzameling en alarmmeldingen, om de apparaten van het gebouw op afstand te beheren en besturen. Profiteer van beveiligde externe toegang voor gebouwautomatisering met IXON Cloud en volg in de voetstappen van succesvolle voorgangers als Green Building Control.

[[Vraag een online demo aan]]

Voordelen en functionaliteiten voor gebouwautomatisering met IXON Cloud

• Externe toegang (VPN of privé-VPN) tot gebouwbeheersystemen en HVAC-controllers. Een permanente VPN-verbinding met externe locaties kan worden geregeld met IXON M2M Cloud Cluster.
  • BACnet, ModBus en Ethernet/IP-protocollen worden ondersteund.
  • Geavanceerd gebruikersbeheersysteem en volledige audit trail.
  • Waarschuwingen en meldingen via e-mail en pushberichten.
  • Flexibel en schaalbaar - voeg locaties toe terwijl je groeit.
  • 24/7 beveiligd en bewaakt door specialisten.
  • Continue updates en releases van nieuwe functionaliteiten.

Op afstand je GBS beheren en besturen

GBS- en HVAC-systemen zijn verbonden met meerdere apparaten. Met de IXON Cloud krijg je toegang tot deze appparaten, waardoor je ze op afstand kunt beheren en besturen. Zet VPN-toegang op met een klik op de knop via een webgebaseerd cloudportaal - zonder firewallconfiguraties of -beperkingen tijdens de installatie. Beheer eenvoudig control panels (HMI) en webportals met behulp van Cloud Access.

In deze video leggen we uit hoe eenvoudig het is om een beveiligde verbinding tot stand te brengen met een industrieel (of gebouwbeheer) apparaat middels onze geïntegreerde cloud connector: IXrouter. Deze Industriële IoT-gateway is volledig geïntegreerd met de IXON Cloud voor een Plug & Play-installatie.

[[Test de IXrouter 30 dagen gratis]]

Eenvoudige datalogging en monitoring van HVAC-systemen

Beheer en bewaak eenvoudig de beveiliging, brand- en overstromingsveiligheid, verlichting, HVAC, vochtigheidsregeling en ventilatiesystemen van (industriële) gebouwen.

De IXON Cloud ondersteunt industriestandaardprotocollen zoals BACnet, Ethernet/IP en ModBus om toegang te krijgen tot de gegevens van elke controller in het gebouwbeheersysteem of de HVAC-controller.

Zodra het systeem op de IXON Cloud is aangesloten, zijn de gegevens toegankelijk. Met Cloud Logging kun je de gegevens configureren die je wilt opslaan en visualiseren in no-code dashboards.

Configureer simpelweg de variabelen en de geïntegreerde IIoT-gateway logt de gegevens automatisch in de IXON Cloud - per verandering, trigger of interval. Maak historische en live dashboards met aanpasbare widgets om bijvoorbeeld de gemiddelde temperatuur of luchtvochtigheid te visualiseren.

Snellere reactietijd op problemen in je gebouwen met alarmeringsmeldingen

Je bent direct op de hoogte van stijgende temperaturen of defecte beveiligingsservices met een e-mail of pushbericht. Gebruik Cloud Notify om alarmen in te stellen zodat je sneller kunt handelen en problemen kunt oplossen. Blijf op de hoogte in het geval van alarmen en bescherm gebouw en klant met een prettige, veilige werkomgeving.

Uitgebreide gebruikersbeheer en audit trail om direct toegang te verlenen

Geef zonder gedoe toegang aan (interne of externe) technici en onderhoudsmonteurs. Je krijgt volledig beheer over wie toegang heeft middels de geavanceerde gebruikersbeheerfunctionaliteit. Stel hun rechten in en de geïntegreerde audit trail geeft inzicht in wie toegang heeft gekregen tot het apparaat om wijzigingen aan te brengen.

Gebruikersbeheer

Gebruikersbeheer

Permanente VPN-verbinding tussen externe locaties met M2M Cloud Cluster

Breid IXON Cloud uit met de M2M Cloud Cluster-service om een veilige en permanente VPN-infrastructuur te creëren. Dit biedt de mogelijkheid om vanaf één centrale locatie permanent verbonden te zijn met alle installaties wereldwijd. M2M Cloud Cluster wordt veel gebruikt in toepassingen waarbij een centraal Data Acquisition System voortdurend locaties over de hele wereld moet monitoren.

De installaties zijn via de IXrouter verbonden met de IXON Cloud. De IXrouter vormt een uitgaande verbinding met de IXON Cloud, zodat je geen poorten in de lokale firewall hoeft te openen. De eigen server is via OpenVPN gekoppeld aan IXON Cloud. Dit maakt jouw server onderdeel van het cluster en creëert een permanente VPN-infrastructuur tussen je server(s) en locaties over de hele wereld.

Het M2M Cloud Cluster wordt automatisch voorzien van beveiligingsupdates. Je hebt toegang tot alle functionaliteiten van de IXON Cloud, zoals VPN, Cloud Access, gebruikersbeheer, Cloud Logging en Cloud Notify.

((Vraag een offerte aan voor M2M Cloud Cluster))

M2M Cloud Cluster

M2M Cloud Cluster

Case study: Gebouwautomatisering & Remote Service

Green Building Control - automatiseerder voor klimaatbeheersingstechnologie, gebouwbeheersystemen en ruimtebediening - is succesvol gebruiker van IXON Cloud.

Ze profiteren van eenvoudige toegang op afstand, gebruikersbeheer om meerdere personen tegelijkertijd toegang te bieden en de M2M Cloud Cluster voor een privé-VPN-infrastructuur om hun gebouwen op afstand vanaf één centrale locatie te beheren.

[[Download de case study]]