Remote Access, Service & Monitoring voor Industriële Robots en Cobots

Share

Nu industriële robots steeds vaker voorkomen in productieomgevingen, stijgt de behoefte aan toegang, service en bewaking op afstand om de uitvaltijd van robots te beperken. Ontdek hoe u op afstand service kunt verlenen met volledige toegang tot uw industriële robots en cobots.

Inhoud van het artikel:

ixon_robot_remote_access_v01

Veilige toegang op afstand en IoT-oplossing voor industriële robots

Met IXON kun je industriële robots van alle grote robotmerken op afstand benaderen en besturen.

Met IXON Cloud krijgt u onmiddellijk en eenvoudig toegang tot uw collaboratieve robots via een beveiligde VPN-verbinding van overal ter wereld. In ons dashboard kunt u zelfs beveiligde toegang configureren tot gekoppelde en geïntegreerde componenten die normaal via VNC of HTTP toegankelijk zijn.

Voordelen van robot en cobot toegang op afstand met IXON Cloud:

• Maak via een VPN-tunnel op afstand verbinding met de controller of PLC van uw robot en krijg inzicht in het robotprogramma of de geschiedenis, pas instellingen aan en los problemen op.
  • IXON ondersteunt moderne industriële protocollen (zoals Modbus TCP, Ethernet/IP, OPC UA) om gegevens rechtstreeks van de robot te verzamelen en veilig op te slaan in uw IXON Cloud account.
  • Gebruiksvriendelijk door de intuïtieve en aanpasbare interface waarmee u al uw robots op één plaats kunt beheren.
  • Hoogwaardig beveiligingsniveau, dankzij de ingebouwde firewall en IXON's toegewijde beveiligingsexperts.
  • Beheer gebruikers, groepen en rollen om optimaal samen te werken met collega's, partners en klanten. Onbeperkt aantal gebruikers, geen licenties.
  • Schaalbaar naar uw (klanten)behoeften qua aantal machines en gebruikers, integraties en extra functies zoals datalogging en alarmen.

Ontdek alle functies

Robotmerken ondersteund door IXON

IXON Cloud is compatibel met verschillende robotmerken voor VPN-toegang, zoals:

ABB robotics

Aubo robotics

Automata (Eva robot)

Comau

Doosan

Epson robotics

FANUC

Hanwha

Kawasaki robotics

KUKA

Mitsubishi Electric

Nachi

Omron

OTC Daihen

Panasonic robotics

Sawyer

Stäubli

Techman

Universal Robots (UR+)

Yaskawa

KEBA

Als uw merk hier niet bij staat, neem dan contact met ons op om de compatibiliteit van uw product te controleren.

IXrouter: Industriële VPN router voor toegang op afstand tot robotica

Om op afstand toegang te krijgen tot uw robotica heeft IXON de IXrouter ontwikkeld. De IXrouter is een gecombineerde industriële VPN router en IoT edge gateway die volledig compatibel is met alle industriële robots. De IXrouter maakt cloud-connectiviteit met uw robot mogelijk voor programmering op afstand, monitoring op afstand en probleemoplossing op afstand. Het maakt ook extra diensten mogelijk zoals VNC en HTTP om toegang te krijgen tot lokale webservers en HMI-panelen te bedienen.

Elke IXrouter heeft vier ethernetpoorten om industriële robots (of PLC's of andere randapparatuur) aan te sluiten, en één WAN-poort om hem met het internet te verbinden. Er zijn meerdere versies van de IXrouter die extra manieren voor internettoegang ondersteunen:

ixrouter3-new-2

• Alleen Ethernet
  • Ethernet & 4G/LTE
  • Ethernet & Wi-Fi
  • Ethernet, 4G/LTE & Wi-Fi

Elke IXrouter heeft de optie om Cloud Logging en Cloud Notify te activeren. Kies gewoon een manier om internettoegang te krijgen, sluit uw robot of cobot aan en u bent klaar.

Hoe verbindt u uw robot of cobot met de IXON Cloud?

Zodra u de IXrouter heeft, kunt u uw robot of cobot eenvoudig verbinden met het IXON Cloud portaal. Volg gewoon 3 eenvoudige stappen, en dankzij de Plug & Play set up is het in enkele minuten gebeurd. Maak een IXON Cloud account aan, configureer de IXrouter en zet een beveiligde VPN-verbinding op om uw PLC met de IXON Cloud te verbinden.

Zodra uw IXrouter-apparaat is geactiveerd, kunt u inloggen op uw IXON Cloud-account om een beveiligde VPN-verbinding met uw robot of cobot op te zetten. Kies het apparaat waarmee u verbinding wilt maken en druk op de VPN-knop. Nu wordt een beveiligde VPN-tunnel gecreëerd van uw computer, via de IXON Cloud naar uw aangesloten robot.

plc-remote-access-with-ixon-cloud-ixrouter-setup-May-21-2023-11-24-44-9179-AM

Remote control van robot teach pendant display (HMI) via VNC

Door via VNC verbinding te maken met de teach pendant van de robot, kun je deze volledig op afstand bedienen via je desktop of smartphone. Nadat u de VNC-verbinding in uw IXON Cloud-account hebt geconfigureerd, kunt u de robotarmen op afstand bekijken, configureren en besturen door het scherm ervan over te nemen.industry-4-0-data-monitoring

Hoe gegevens verzamelen van robots met IXON Cloud

Om gegevens van uw robot te verzamelen, moet u de robotparameters configureren die u wilt loggen en kiezen wanneer deze gelogd moeten worden (met interval, bij verandering of via een aangepaste trigger). De gegevens van de robot worden dan lokaal door de IXrouter gecontroleerd en in de cache geplaatst. Wanneer deze voldoet aan de conditiecriteria worden de gegevens onmiddellijk doorgestuurd naar de cloud.

De IXrouter ondersteunt verschillende industriële protocollen om gegevens van industriële robots automatisch uit te lezen. De gegevens kunnen worden verzonden naar de IXON Cloud om ze beschikbaar te maken voor datavisualisatie, data-analyse, alarmen of integratie met externe platformen via de API.

Ondersteunde protocollen voor robots en cobots:

• Ethernet/IP
  • OPC UA
  • Modbus/TCP

Met cloud data logging kunt u het dataprotocol en het apparaatadres configureren vanuit uw IXON Cloud account zonder enige codering. Push de configuratie-instellingen naar de IXrouter en deze zal automatisch de data inlezen en opslaan op de IXON Cloud.

Gegevensdashboards maken voor robotbewaking op afstand

Zodra de gegevens van uw robot zijn verzameld en veilig zijn opgeslagen in IXON Cloud, kunt u deze gebruiken om dashboards op maat te configureren. Met de drag & drop editor kunt u widgets toevoegen en meerdere dashboards bouwen op basis van de verzamelde data. Voeg een meter, periode, tabellen of grafiek widget toe om een datarapport of live monitor voor uw industriële robots te creëren. IXON's API maakt het mogelijk om robotgegevens te combineren met gegevens uit andere bronnen.

Robotalarmen instellen voor probleemoplossing en onderhoud

Om alarmen van uw robots aan te maken en te ontvangen moet u de alarmen & meldingen van IXON activeren in uw account. Kies de variabele, de prioriteit, stel de conditie en instructies voor de operator in. Vervolgens bepaalt u wie een mobiel push-bericht of e-mail moet ontvangen wanneer het alarm wordt geactiveerd.

Direct aan de slag? Vraag een offerte aan.