18-09-2019
Sjors de Kleijn

Toegang op afstand voor Omron PLC

Veilige VPN verbinding en data toegang voor Omron PLC's en gekoppelde apparaten

Met IXON Cloud krijg je direct en eenvoudig toegang tot jouw Omron PLC via een beveiligde VPN-verbinding, waar ook ter wereld. Je hoeft alleen maar de installatie wizard uit te voeren om de IXrouter te configureren en deze automatisch aan te melden in je eigen serviceportal. Vervolgens is de Omron PLC veilig toegankelijk op afstand om software problemen op te lossen, logbestanden te bekijken en onderhoud te plegen.

Start direct en krijg externe toegang tot jouw Omron PLC met onze 30-dagen testkit. Vraag hier de starterkit aan.

Omron PLC aangesloten op de IXrouter voor toegang op afstand Omron PLC aangesloten op de IXrouter voor toegang op afstand

Verken IXON Cloud voor externe VPN-toegang tot Omron PLC

IXON biedt een compleet en krachtig industrieel IoT platform voor toegang op afstand voor het Omron PLC-assortiment: IXON Cloud. Onze oplossing bieden technici eenvoudige, snelle en veilige VPN-toegang over de hele wereld voor probleemoplossing, onderhoud en ondersteuning op afstand. Je krijgt direct toegang tot de PLC, en het direct machine netwerk, om logbestanden te bekijken of nieuwe softwareversies te publiceren.

Voordelen van het gebruik van IXON Cloud voor industriële Omron apparaten:

• Eén webportaal om al je machines te beheren met uitgebreid toegangsbeheer
  • Plug & Play installatie en volledig webgebaseerd (je hebt geen extra software nodig)
  • Ondersteuning voor Ethernet (LAN), 4G/LTE en Wi-Fi-connectiviteit met de IXrouter
  • Veilige VPN-verbindingen op zowel desktop en via de mobiele apps
  • Hoogwaardige beveiliging
  • Toekomstbestendig en naar wens van jouw (klanten) uitbreidbaar met data-functies voor data logging, alarmen en machine dashboards.

Meld je aan voor de gratis producttour om ons platform zelf te ervaren of ontdek hier alle IXON Cloud-functies.

IXON Cloud platform en IXrouter IXON Cloud platform en IXrouter

Probeer IXON Cloud voor onderhoud op afstand van Omron PLC's

Test een volledig scenario voor toegang op afstand en ervaar onze IoT-functies met jouw eigen Omron PLC. Ervaar het gemak van de IXrouter en het IXON Cloud-platform. Laat ons je gegevens achter en we sturen je een Starter Kit met onze meest geavanceerde IXrouter (Wi-Fi, Ethernet en 4G/LTE) en alle benodigde accessoires om jouw project te starten.

Ontdek de eenvoudigste remote service oplossing voor Omron met een gratis proefversie van 30 dagen zonder verplichtingen. Vraag de starterskit aan.

IXrouter: Industriële VPN-router voor Omron PLC

De IXrouter is een industriële VPN-router en edge gateway ineen, ontworpen om elk PLC-merk met de IXON Cloud te verbinden. Hij is klaar om vrijwel elke situatie aan te kunnen. Er is zelfs een speciale 4G/LTE model voor afgelegen installaties.

IXrouter3 IXrouter3

PLC's van Omron die worden ondersteund door IXON

• Omron PLC CP1 / CJ / CS
  • Omron PLC NX / NJ / NY / NA

En andere Omron apparaten met een ethernetmodule.

Als jouw Omron type hier niet vermeld staat, neem dan contact op om de compatibiliteit te controleren.

Omron PLC-datalogging

De IXrouter ondersteunt verschillende industriële protocollen om automatisch gegevens (data) van Omron PLC's uit te lezen. Deze gegevens worden veilig verzameld, verzonden en opgeslagen in de IXON Cloud om deze beschikbaar te stellen voor visualisatie, alarmbeheer of analyse (machine learning) in externe platforms via de API:

Ondersteunde protocollen voor Omron PLC:

• Ethernet/IP (Ondersteund door Omron NX / NJ / NY / NA)
  • OPC UA

Met behulp van Cloud Logging kun je het dataprotocol, het IP-adres en alle variabelen en het interval wanneer je deze wilt loggen in je IXON Cloud-account configureren. Stuur de configuratie-instellingen vervolgens naar de IXrouter en deze zal de data automatisch uitlezen en opslaan in de IXON Cloud. Deze geavanceerde functionaliteit voor data opslag en machinetrend analyses is klaar voor gebruik en eenvoudig instelbaar. Bekijk deze korte video van Cloud Logging.

Externe toegang tot aangesloten PLC-apparatuur

Met VPN toegang krijg je een veilige verbinding en volledige netwerktoegang tot het PLC netwerk vanuit thuis of kantoor. Om je nog meer mogelijkheden te bieden, ondersteunen wij de VNC- en HTTP-protocollen om op afstand toegang te krijgen tot elk industrieel apparaat dat op de Omron PLC is aangesloten. Deze functionaliteit is inbegrepen en gratis in gebruik.

Omron HMI bedieningspaneel op afstand bedienen en monitoren Omron HMI bedieningspaneel op afstand bedienen en monitoren

Omron HMI paneel op afstand bedienen en controleren

De HMI-afstandsviewer is beschikbaar met behulp van het VNC-protocol. Bekijk, open en bedien je Omron HMI-scherm (zoals Omron NA / NB) op afstand via je browser of de IXON mobiele app.

Toegang tot de Omron PLC-webserver

De Omron PLC-webserver is eenvoudig toegankelijk via het HTTPS-protocol. Je hoeft alleen maar de locatie van de webserver te configureren om deze overal veilig te openen via internet.

Vraag de gratis remote service Starter Kit voor Omron aan

Ervaar zelf de eenvoud van toegang op afstand voor je Omron PLC met IXON!