Op afstand toegang tot en bediening van Universal Robots

Share

Krijg volledige toegang via VPN om robotsimulaties uit te voeren, het leerpaneel te bekijken, gegevens te raadplegen en taken van Universal Robots cobots op afstand te wijzigen via IXON Cloud.

IXON is officieel Industrial IoT partner van Universal Robots heeft een krachtig Industrieel IoT platform gecreëerd om Universal Robots te upgraden met IoT-functionaliteiten. Met IXON Cloud heb je direct en eenvoudig toegang tot UR3, UR5, UR10 of UE16 cobots via een beveiligde VPN-verbinding, waar ook ter wereld, op elk moment van de dag.

1. Veilige service op afstand en IoT-oplossing voor robots van Universal Robots
  2. IXON Connector (URCap) voor universele robots
  3. IXrouter: Industriële VPN-router voor toegang op afstand tot uw Universal Robots-robot
  4. Hoe verbindt u uw Universal Robots robot met de IXON Cloud?
  5. Remote-control van Universal Robots robot teach pendant (HMI) via VNC
  6. Hoe gegevens uit Universal Robots-robots halen met IXON Cloud
  7. Ontdek IXON Cloud voor service op afstand van Universal Robots robots

Veilige service op afstand en IoT-oplossing voor robots van Universal Robots

Met IXON's Industrial IoT oplossing kunt u op afstand toegang krijgen tot Universal Robots robots en deze besturen vanaf een web-based platform.

Met IXON Cloud krijgt u direct en eenvoudig op afstand toegang tot uw samenwerkende Universal Robots robots via een beveiligde VPN-verbinding van overal ter wereld. In ons dashboard kunt u zelfs veilige toegang configureren tot aangesloten en geïntegreerde componenten die normaal gesproken via VNC of HTTP toegankelijk zijn.

Voordelen van IXON Cloud voor Universal Robots robots:

• Maak op afstand verbinding met uw UR cobot(s), neem zijn scherm over en bestuur hem met VNC.
  • IXON ondersteunt moderne industriële protocollen (zoals Modbus TCP, Ethernet/IP, OPC UA) om gegevens rechtstreeks van de robot te verzamelen en veilig op te slaan in uw IXON Cloud account.
  • Gebruiksvriendelijk door de intuïtieve en aanpasbare interface waarmee u al uw robots op één plaats kunt beheren.
  • Hoogwaardig beveiligingsniveau, dankzij de ingebouwde firewall en IXON's toegewijde beveiligingsexperts.
  • Beheer gebruikers, groepen en rollen om optimaal samen te werken met collega's, partners en klanten. Onbeperkt aantal gebruikers, geen licenties.
  • Schaalbaar naar uw (klanten)behoeften qua aantal machines en gebruikers, integraties en extra functies zoals datalogging en alarmen.

Om jouw Universal Robots cobot te integreren met IXON Cloud hebben we een URCap applicatie ontwikkeld, IXON Connector.

Ontdek alle functies

In de onderstaande video, gemaakt door Zach Calabrese, geven enkele studenten van de Binghamton University (New York) een korte demonstratie van hoe zij het IXON Cloud-platform en IXrouter gebruiken in combinatie met een Universal Robot.

> IXON is compatibel met een breed scala aan industriële robots/cobots zoals FANUC, Mitsubishi, ABB, Yaskawa, Doosan, Saywer, Hanwha en meer. Neem contact op om de compatibiliteit met uw robot te controleren.

IXON Connector (URCap) voor universele robots

De IXON Connector is de URCap (plugin) voor Universal Robots cobots. Het integreert de cobot met de IXON Cloud door een VNC Server en data logging mogelijkheden te bieden. VNC wordt gebruikt om op afstand het scherm van de cobot te bedienen en te bekijken; data logging wordt gebruikt om nuttige statistieken te maken en u te voorzien van meldingen wanneer iets aandacht vereist.

De IXON Connector is ontworpen om samen met de IXrouter te worden gebruikt. De IXrouter en de IXON Connector URCap is een officieel UR+ gecertificeerd product. Alle types cobot (UR3, UR5, UR10 of UR16) zijn compatibel met de IXON Connector.

header-afbeelding-universal-robot-1

IXrouter: Industriële VPN-router voor toegang op afstand tot uw Universal Robots-robot

Om op afstand toegang te krijgen tot uw robotica heeft IXON de IXrouter ontwikkeld. De IXrouter is een gecombineerde industriële VPN router en IoT edge gateway die volledig compatibel is met de industriële robots van Universal Robots. De IXrouter maakt cloud connectiviteit met uw robot mogelijk voor remote programmering, remote monitoring en remote troubleshooting. De IXrouter maakt ook extra diensten mogelijk zoals VNC en HTTP voor toegang tot lokale webservers en bediening van HMI-panelen. Elke IXrouter heeft vier LAN-poorten om industriële robots (of PLC's of andere randapparatuur) aan te sluiten, en één WAN-poort om hem met het internet te verbinden. Er zijn meerdere versies van de IXrouter die extra manieren voor internettoegang ondersteunen:

• ixrouter3-new-4Alleen Ethernet
  • Ethernet & 4G/LTE
  • Ethernet & Wi-Fi
  • Ethernet, 4G/LTE & Wi-Fi

Bovendien kunt u Cloud Logging en Cloud Notify activeren. Kies gewoon een manier om internettoegang te krijgen, sluit uw robot of cobot aan en u bent klaar.

Hoe verbindt u uw Universal Robots robot met de IXON Cloud?

Zodra u de IXrouter heeft, kunt u uw Universal Robots robot eenvoudig aansluiten op het IXON Cloud portaal. Volg gewoon 3 eenvoudige stappen, en dankzij de Plug & Play set up is het in enkele minuten gedaan. Maak een IXON Cloud account aan, configureer de IXrouter en zet een beveiligde VPN-verbinding op om uw PLC met de IXON Cloud te verbinden.

plc-remote-access-with-ixon-cloud-ixrouter-setup-May-21-2023-11-20-59-7665-AM

Nu moet u de IXON Connector URCap installeren. Plaats het URCap 'IXONConnector-x.x.x.jar' bestand op een USB stick en steek deze in de zijkant van de polyscope en installeer het vanaf daar. Instructies over hoe dit te doen zijn te vinden op de ondersteuningswebsite van Universal Robots. De URCap en een volledige installatie handleiding kunnen worden aangevraagd via onze contactpagina.

Universal robots hmi screen

Zodra uw IXrouter apparaat is geactiveerd en de URCap is geïnstalleerd, kunt u inloggen op uw IXON Cloud account om een veilige VPN-verbinding met uw Universal Robots robot op te zetten. Kies het apparaat waarmee u verbinding wilt maken en druk op de VPN-knop. Nu wordt een beveiligde VPN-verbinding gecreëerd van uw computer, via de IXON Cloud naar uw aangesloten robot.

Remote-control van Universal Robots robot teach pendant (HMI) via VNC

Zodra u de VNC-server in de URCap hebt geconfigureerd, kunt u de polyscope op afstand bekijken en bedienen vanuit de IXON Cloud door het scherm ervan over te nemen. Bekijk, benader en bestuur uw Universal Robots HMI-scherm volledig op afstand via uw browser of smartphone-apps.

universal-robots-teach-pendant-remote-control-1

Hoe gegevens uit Universal Robots-robots halen met IXON Cloud

Om gegevens te verzamelen van uw Universal robot voegt u een nieuw knooppunt toe in de IXON Connector: Variable Logger en activeer Cloud Logging in uw IXON Cloud account. U kunt dit knooppunt aan uw programma toevoegen om variabele gegevens naar de IXON Cloud te loggen. De Variable logger kan globale en installatievariabelen naar de IXON Cloud loggen. Configureer welke variabelen u wilt loggen in de URCap en definieer in de IXON Cloud wanneer deze gelogd moeten worden (op interval, bij verandering of aangepaste trigger).

De IXrouter ondersteunt alle relevante industriële communicatieprotocollen zoals Modbus TCP/IP en Ethernet/IP. Gegevens kunnen naar de IXON Cloud worden verzonden om ze beschikbaar te maken voor datavisualisatie, data-analyse, alarmen of integratie met externe platforms via de API.

Met cloud data logging kunt u het dataprotocol en het apparaatadres configureren vanuit uw IXON Cloud account zonder enige codering. Push de configuratie-instellingen naar de IXrouter en deze zal automatisch de data inlezen en opslaan op de IXON Cloud.

Gegevensdashboards maken voor remote robot op afstand

Zodra de gegevens van uw robot zijn verzameld en veilig zijn opgeslagen in IXON Cloud, kunt u deze gebruiken om dashboards op maat te configureren. Met de drag & drop editor kunt u widgets toevoegen en meerdere dashboards bouwen op basis van de verzamelde data. Voeg een meter, periode, tabel of grafiek widget toe om een datarapport of live monitor voor uw industriële robots te creëren. IXON's API maakt het mogelijk om robotgegevens te combineren met gegevens uit andere bronnen.

Ontvang meldingen van Universal Robots

Om alarmen aan te maken en te ontvangen van uw Universal robot voegt u een nieuw knooppunt toe in de IXON Connector: 'IXON Notify' en activeer Cloud Notify in uw IXON Cloud account. Kies de variabele, de prioriteit, stel de voorwaarde en instructies voor de operator in. Definieer vervolgens wie een mobiel push-bericht of e-mail moet ontvangen wanneer het alarm wordt geactiveerd.

Dashboard universal robots

Ontdek IXON Cloud voor service op afstand van Universal Robots robots

ixon-cloud-starter-kit-1

Ervaar zelf het gebruiksgemak van het IXON Cloud platform via de interactieve tour. Meld u aan om toegang te krijgen en snuffel rond in ons demoplatform. Test onze remote access tools en ontdek hoe u het platform kunt aanpassen aan uw specifieke behoeften. Geheel vrijblijvend.

Wilt u meteen aan de slag?

Vraag een starter-kit aan