02-10-2019
Sjors de Kleijn

Toegang op afstand voor Schneider Electric PLC

Veilig verbinding maken via VPN, VNC en HTTP met Schneider Electric PLC's en apparatuur

Met behulp van het remote serviceportaal van IXON heb je direct en eenvoudig toegang tot je Schneider PLC (Modicon) via een beveiligde VPN-verbinding, waar ook ter wereld. De installatie is eenvoudig en snel: je hoeft alleen maar de wizard uit te voeren om de IXrouter te configureren en deze aan te sluiten op je Schneider PLC. Vervolgens wordt hij automatisch geregistreerd op de IXON Cloud en kun je de Schneider PLC op afstand via ons webportaal benaderen, monitoren en programmeren.

Krijg toegang op afstand tot je SE PLC met onze 30 dagen gratis Starterskit. Vraag de starterskit hier aan.

Schneider PLC verbonden met de IXrouter voor remote access Schneider PLC verbonden met de IXrouter voor remote access

IXON Cloud: toegang op afstand (VPN) tot Schneider PLC

IXON biedt een compleet en krachtig industrieel IoT platform voor toegang op afstand en data functies voor het Schneider PLC-assortiment. IXON Cloud biedt technici eenvoudige, snelle en veilige VPN-toegang wereldwijd voor probleemoplossing, controle, onderhoud en ondersteuning aan machines op afstand. Je krijgt direct toegang tot de Schneider PLC software en het machine netwerk om logs te bekijken of om software releases te uploaden.

Voordelen van het gebruik van IXON Cloud voor Schneider PLC-apparaten:

• Eén enkel webportaal om al je machines en gebruikerstoegang te beheren
  • Ondersteuning voor Ethernet (LAN), 4G/LTE en Wi-Fi-connectiviteit met de IXrouter
  • Plug & Play installatie en geen extra software nodig (volledig web-based)
  • Beveiligde VPN-verbindingen op desktop en mobiel
  • Hoogwaardig veiligheidsniveau
  • Schaalbaar naar (klanten)behoefte met de optionele functies voor data logging, alarmen en data visualisatie.

Meld je aan voor de gratis producttour om ons serviceplatform zelf te ervaren en alle functies te ontdekken.

IXON Cloud platform en IXrouter IXON Cloud platform en IXrouter

Probeer IXON Cloud voor onderhoud op afstand van Schneider PLC's

Laat je gegevens achter en we sturen je een Starter Kit met onze meest geavanceerde IXrouter (Wi-Fi, Ethernet en 4G/LTE) en alle benodigde accessoires om je project te starten. Stel een volledig test scenario op voor toegang op afstand en test onze data-functies met je eigen Modicon PLC of een andere Schneider PLC. Ervaar het gemak van de IXrouter en het IXON Cloud-platform in een 30 dagen testperiode.

Ontdek de eenvoudigste oplossing voor service op afstand voor Schneider, zonder verplichtingen. Vraag een starterskit aan.

IXrouter: Industriële VPN-router voor Schneider PLC

De IXrouter is een industriële VPN-router en edge gateway ineen, ontworpen om elke PLC met de IXON Cloud te verbinden. Het is volledig compatibel met Schneider PLC's om veilige toegang op afstand op te zetten.

IXrouter3: Industriële VPN router IXrouter3: Industriële VPN router

Schneider PLCs compatible met IXON

• Schneider PLC Modicon serie

En andere Schneider PLC's met een ethernetmodule.

Als je type hier niet vermeld staat, neem dan contact met ons op om de compatibiliteit van het product te controleren.

Data logging voor Schneider PLC

De IXrouter ondersteunt verschillende industriële protocollen om automatisch data van Schneider PLC's uit te lezen. De gegevens worden veilig verzameld en verzonden naar de IXON Cloud voor veilige opslag, visualisatie, alarmbeheer of analyse/machine-leren in externe platforms via de API:

Ondersteunde protocollen voor Schneider PLC:

• Ethernet/IP
  • Modbus

Met behulp van Cloud Data Logging kun je het gegevensprotocol, het IP-adres en PLC variabelen die je wilt loggen in je IXON Cloud-account configureren. Stuur de configuratie-instellingen naar de IXrouter en deze zal de gegevens automatisch uitlezen en opslaan in de IXON Cloud. Dit biedt geavanceerde IoT-functionaliteit voor datalogging, alarmen en trendanalyses. Bekijk deze korte uitleg video van Cloud Logging (1 minuut).

Schneider HMI paneel en andere aangesloten PLC-apparatuur op afstand bedienen

Met VPN toegang krijg je een veilige verbinding en volledige netwerktoegang tot het PLC netwerk op afstand. Om je meer mogelijkheden te bieden, ondersteunen wij de VNC- en HTTP-protocollen om op afstand toegang te krijgen tot elk industrieel apparaat of webserver die met de Schneider PLC is verbonden. Deze functionaliteit is inbegrepen en gratis. Zie ook ons prijsmodel.

Schneider HMI paneel op afstand bedienen via VNC Schneider HMI paneel op afstand bedienen via VNC

Monitoren op afstand van Schneider HMI via VNC

Een HMI paneel op afstand bedienen en monitoren is mogelijk met behulp van het VNC-protocol. Bekijk, open en bedien je Schneider HMI-scherm (Magnalis) op afstand via je browser of de IXON app.

Verbinding maken met de Schneider PLC-webserver

De Schneider PLC-webserver is eenvoudig toegankelijk via het HTTPS-protocol. Je hoeft alleen maar de locatie van de webserver te configureren en deze is overal veilig te benaderen vai het IXON platform.

Vraag jouw gratis Remote Access Starter Kit voor Schneider aan

Met deze starterskit ervaar je zelf hoe eenvoudig het opzetten van externe toegang tot jouw Schneider PLC is!