Remote Access & Control for Yaskawa Robots

Share

Krijg volledige toegang via VPN en HTTP om via IXON Cloud op afstand robot simulaties uit te voeren, gegevens te raadplegen en taken van Yaskawa robots te wijzigen.

Yaskawa Motoman heeft een breed assortiment industriële (collaboratieve) robots die worden ingezet voor lassen, palletiseren, verpakken, handling en assemblage. Om meer toegevoegde waarde en flexibiliteit te creëren, breiden onze OEM en system integrator klanten deze uit met edge connectiviteit en remote mogelijkheden met behulp van IXON's remote service & IIoT platform.

1. Veilige service op afstand en IoT-oplossing voor Yaskawa robots
  2. IXrouter: Industriële VPN router voor toegang op afstand tot uw Yaskawa robot
  3. Hoe verbindt u uw Yaskawa robot met de IXON Cloud?
  4. Remote control van Yaskawa robot teach pendant (HMI) via VNC
  5. Gegevens ophalen uit Yaskawa robots met IXON Cloud
  6. Ontdek IXON Cloud voor service op afstand van Yaskawa robots
Yaskawa Robot IXON Cloud

Veilige service op afstand en IoT-oplossing voor Yaskawa robots

Met IXON's Industrial IoT oplossing kunt u Yaskawa robots op afstand benaderen en besturen vanaf een web-based platform.

Met IXON Cloud krijgt u direct en eenvoudig op afstand toegang tot uw samenwerkende Yaskawa robots via een veilige VPN- of HTTPS-verbinding vanaf elke plek ter wereld. In ons dashboard kunt u zelfs veilige toegang configureren tot gekoppelde en geïntegreerde componenten die normaal gesproken via VNC of HTTP toegankelijk zijn.

Voordelen van IXON Cloud voor Yaskawa robots:

• Maak op afstand verbinding met uw Yaskawa robots via een VPN-verbinding om real-time simulaties te bekijken en nieuwe opdrachtconfiguraties te uploaden.
  • IXON ondersteunt moderne industriële protocollen (zoals Modbus TCP, Ethernet/IP, OPC UA) om gegevens rechtstreeks van de robot te verzamelen en veilig op te slaan in uw IXON Cloud account.
  • Gebruiksvriendelijk door de intuïtieve en aanpasbare interface waarmee u al uw robots op één plaats kunt beheren.
  • Hoogwaardig beveiligingsniveau, dankzij de ingebouwde firewall en IXON's toegewijde beveiligingsexperts.
  • Beheer gebruikers, groepen en rollen om optimaal samen te werken met collega's, partners en klanten. Onbeperkt aantal gebruikers, geen licenties.
  • Schaalbaar naar uw (klanten)behoeften qua aantal machines en gebruikers, integraties en extra functies zoals datalogging en alarmen.

Ontdek alle functies

IXrouter: Industriële VPN router voor toegang op afstand tot uw Yaskawa robot

Om op afstand toegang te krijgen tot uw robotica heeft IXON de IXrouter ontwikkeld. De IXrouter is een gecombineerde industriële VPN router en IoT edge gateway die volledig compatibel is met Yaskawa industriële robots. De IXrouter maakt cloud-connectiviteit met uw robot mogelijk voor programmering op afstand, monitoring op afstand en probleemoplossing op afstand. De IXrouter maakt ook extra diensten zoals VNC en HTTP mogelijk om toegang te krijgen tot lokale webservers en HMI-panelen te bedienen.

Elke IXrouter heeft vier LAN-poorten om industriële robots (of PLC's of andere randapparatuur) aan te sluiten, en één WAN-poort om hem met het internet te verbinden. Er zijn meerdere versies van de IXrouter die extra manieren voor internettoegang ondersteunen:

• ixrouter3-new-4Alleen Ethernet
  • Ethernet & 4G/LTE
  • Ethernet & Wi-Fi
  • Ethernet, 4G/LTE & Wi-Fi

Bovendien kunt u Cloud Logging en Cloud Notify activeren. Kies gewoon een manier om internettoegang te krijgen, sluit uw robot of cobot aan en u bent klaar.

Hoe verbindt u uw Yaskawa robot met de IXON Cloud?

Zodra u de IXrouter heeft, kunt u uw Yaskawa robot eenvoudig aansluiten op het IXON Cloud portaal. Volg gewoon 3 eenvoudige stappen, en dankzij de Plug & Play set up is het in enkele minuten gedaan. Maak een IXON Cloud account aan, configureer de IXrouter en zet een beveiligde VPN-verbinding op om uw PLC met de IXON Cloud te verbinden.

Zodra uw IXrouter-apparaat is geactiveerd, kunt u inloggen op uw IXON Cloud-account om een beveiligde VPN-verbinding met uw Yaskawa robot op te zetten. Kies het apparaat waarmee u verbinding wilt maken en druk op de VPN-knop. Nu wordt een beveiligde VPN-tunnel gecreëerd van uw computer, via de IXON Cloud naar uw aangesloten robot.

PLC remote access met IXON cloud Ixrouter setup

Remote control van Yaskawa robot teach pendant (HMI) via VNC

Zodra u de HTTP-server hebt geconfigureerd, kunt u de Yaskawa robot webserver of teach pendant binnen de IXON Cloud op afstand bekijken, configureren en bedienen door het scherm ervan over te nemen in uw browser. Bekijk de webpagina op afstand via uw browser of smartphone om toegang te krijgen tot logbestanden en statusrapporten.

Gegevens ophalen uit Yaskawa robots met IXON Cloud

Om gegevens van uw robot te verzamelen, moet u de robotparameters configureren die u wilt loggen en kiezen wanneer deze moeten worden gelogd (met interval, bij verandering of via een aangepaste trigger). De gegevens van de robot worden dan lokaal door de IXrouter gecontroleerd en in de cache geplaatst. Wanneer het voldoet aan de conditiecriteria worden de gegevens onmiddellijk doorgestuurd naar de cloud.

De IXrouter ondersteunt alle relevante industriële communicatieprotocollen zoals Modbus TCP/IP en Ethernet/IP, die door Yaskawa worden ondersteund. Gegevens kunnen worden verzonden naar de IXON Cloud om ze beschikbaar te maken voor datavisualisatie, data-analyse, alarmen of integratie met externe platforms via de API.

Met cloud data logging kunt u het dataprotocol en het apparaatadres configureren vanuit uw IXON Cloud account zonder enige codering. Push de configuratie-instellingen naar de IXrouter en deze zal automatisch de data inlezen en opslaan op de IXON Cloud.

Gegevensdashboards maken voor robotbewaking op afstand

Zodra de gegevens van uw robot zijn verzameld en veilig zijn opgeslagen in IXON Cloud, kunt u deze gebruiken om dashboards op maat te configureren. Met de drag & drop editor kunt u widgets toevoegen en meerdere dashboards bouwen op basis van de verzamelde data. Voeg een meter, periode, tabellen of grafiek widget toe om een datarapport of live monitor voor uw industriële robots te creëren. IXON's API maakt het mogelijk om robotgegevens te combineren met gegevens uit andere bronnen.

Robotalarmen instellen voor probleemoplossing en onderhoud

Om alarmen van uw robots aan te maken en te ontvangen moet u de alarmen & meldingen van IXON activeren in uw account. Kies de variabele, de prioriteit, stel de conditie en instructies voor de operator in. Vervolgens bepaalt u wie een mobiel push-bericht of e-mail moet ontvangen wanneer het alarm wordt geactiveerd.

IXON starters kitOntdek IXON Cloud voor service op afstand van Yaskawa robots

Ervaar zelf het gebruiksgemak van het IXON Cloud platform via de interactieve tour. Meld u aan om toegang te krijgen en snuffel rond in ons demoplatform. Test onze remote access tools en ontdek hoe u het platform kunt aanpassen aan uw specifieke behoeften. Geheel vrijblijvend.

Wilt u meteen aan de slag?

Vraag een starter-kit aan