15-04-2019
Sjors de Kleijn

Veilige industriële toegang op afstand voor elke PLC of HMI

Het instellen van een externe toegang op afstand tot een PLC of HMI is nog nooit zo eenvoudig geweest. Je industriële apparaten zijn met de IXrouter in slechts enkele minuten online aangemeld, zodat je volledige netwerktoegang krijgt met de PLC of HMI vanuit de IXON Cloud. De IXON Cloud is het industriële IoT-platform om al je industriële machines en systemen op afstand te bedienen en monitoren. Onbeperkt aantal gebruikers en zonder verborgen kosten!

[[Probeer het gratis]]

Externe toegang om HMI en PLC storingen op afstand op te lossen

Je kunt elk type industrieel apparaat op de IXON Cloud aansluiten, zoals PLC, HMI, industriële PC, sensoren, robot of IP-camera. Gebruik één van onze connectiviteitsoplossingen om je apparaat snel online te brengen. IXON's edge gateway (industriële VPN-router) en de embedded software-agent ondersteunen vrijwel alle industriële apparaten. Beide zijn naadloos geïntegreerd met de IXON Cloud en zorgen voor een eenvoudige installatie. De totaaloplossing biedt een eenvoudige maar uitgebreide oplossing voor toegang op afstand en meer.

Programmeer, los een PLC storing op en onderhoud al je industriële apparatuur op afstand. De IXON Cloud is ontworpen om je werk gemakkelijker te maken. Besteed minder tijd en geld aan onnodige reiskosten door het leveren van service aan je machine met VPN toegang van IXON Cloud.

Dankzij de remote service oplossing van IXON is BMO Automation in staat om de efficiëntie van zijn serviceafdeling te verbeteren. Ontdek hoe ze 90% van de machineproblemen op afstand kunnen oplossen. Download de case study.

Veilige machine toegang op afstand vereenvoudigd met IXON Cloud

Met de volledig geïntegreerde oplossing kun je jouw machines eenvoudig op afstand aansluiten op de IXON Cloud. Ontdek hoe toegang op afstand met de IXON Cloud-oplossing werkt:

IXON Cloud - Industriële Externe Toegang tot PLC en HMI schermen IXON Cloud - Industriële Externe Toegang tot PLC en HMI schermen

[Video] Industriële VPN toegang op afstand – in 3 stappen opgezet

Tip: Probeer IXON Cloud en de IXrouter 30 dagen op proef – zonder verplichtingen. Vraag de gratis Starter Kit aan.

Stap 1. Maak je bedrijfsaccount aan op IXON Cloud

Om al je machines te beheren, maak je een gratis bedrijfsaccount aan op de IXON Cloud. Zo eenvoudig is dat. Nodig vervolgens al je collega's uit en je bent klaar om al je apparaten / machines aan te sluiten. Je kunt een onbeperkt aantal gebruikers en apparaten instellen zonder aanvullende kosten.

Een engineer gebruikt de IXON Cloud om alle machines (uitgeleverd aan je klanten) te beheren en kan klanten uitnodigen om toegang te geven tot hun eigen machine.

Stap 2. Sluit je industriële apparaat aan op de IXON Cloud

Om je machine met de IXON Cloud te verbinden, sluit je een IXrouter (edge gateway) op je apparaat aan (PLC/HMI/Robot). Stel de netwerkconfiguratie in voor internettoegang en deze maakt binnen enkele minuten automatisch verbinding met je bedrijfsaccount op de IXON Cloud. Omdat de IXrouter alleen uitgaande verbindingen maakt, hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid van je bedrijfsnetwerk. Lees meer over onze veiligheidsmaatregelen.

Veilige VPN verbinding van laptop naar machine Veilige VPN verbinding van laptop naar machine

Stap 3. Stel een veilige externe VPN-verbinding in naar je PLC

Wanneer je machine of systeem is verbonden met de IXON Cloud, is het op afstand toegankelijk via een beveiligde VPN-verbinding. Met één klik zet je vanuit de IXON Cloud een volledig beveiligde VPN-tunnel op tussen de computer van de engineer en de machine, alsof je ter plaatse bent. Zonder gedoe met firewall instellingen.

Selecteer de machine waarmee je op afstand verbinding wil maken om service te verlenen. Alles is web-based toegankelijk, dus je hebt geen aanvullende software nodig om een verbinding op te zetten.

VPN verbinding opzetten vanuit IXON Cloud VPN verbinding opzetten vanuit IXON Cloud

Op afstand een HMI scherm bekijken en bedienen

Configureer Cloud Access HMI's te monitoren en te bedienen (via VNC/WebVNC), of om toegang te krijgen tot de webserver van de machine. Het installeren van een VPN-softwareclient is niet nodig om op afstand toegang te krijgen tot je machines via de browser of mobiele app. Deze functionaliteit is ingebouwd in IXON Cloud en hoeft slechts geconfigureerd te worden.

Bekijk onderstaande video hoe web-access werkt.

7 Redenen waarom IXON de beste keuze is voor industriële VPN toegang

1. Industrial IoT platform inbegrepen - met de nieuwste innovatieve functies

Toegang tot IXON Cloud én het gebruik van VPN toegang op afstand zijn volledig gratis en inbegrepen bij de eenmalige aankoop van een connectiviteitsproduct (IXrouter of IXagent).

Industriële toegang op afstand (VPN) is nog maar het begin. IXON Cloud beschikt over vele andere IoT functies waarmee je machinegegevens kunt vastleggen, beschikbaar kunt maken voor alarmen of deze kunt visualiseren in dashboards. Bekijk alle functies van IXON Cloud. Dit alles is zonder regel code te configureren in het IXON Cloud platform.

IXON Cloud is daarnaast volledig aanpasbaar aan de huisstijl van je bedrijf met de White labelling feature. Zo lever je zonder hoge investeringen je eigen machine portal en apps met dashboards en HMI toegang bij jouw machines.

2. Veiligheid zit in ons DNA

Profiteer van onze security expertise en 24/7 monitoring van onze security officer en IoT-experts. Zij garanderen de veiligheid van de IXON Cloud, het netwerk en de machines van jouw klanten.

3. Gebouwd voor schaalbaarheid, gemak en snelle toegang wereldwijd

De IXON Cloud is voorzien van de meest gebruikersvriendelijke interface om het voor iedereen gemakkelijk te maken. Geen technische kennis nodig! Kies voor de moderne cloudinfrastructuur voor optimale prestaties - lage latency wereldwijd en volledig schaalbaar naar behoefte en gebruik.

4. Open ecosysteem

Je bent niet beperkt tot de IXON Cloud. Ons volledig open SaaS-platform staat open voor integraties van derden, zoals Tableau BI of Pagerduty. Breng je machinegegevens over naar andere SaaS-toepassingen met de uitgebreide REST API en webhooks. Je kunt de ruwe machine data ook downloaden of real-time calculaties uitvoeren voordat de data veilig wordt opgeslagen.

5. Robuuste en compacte industriële VPN-router

De IXrouter is een compacte industriële VPN-router met metalen behuizing die robuust is en in alle bedieningspanelen past. De industriële edge gateway is verkrijgbaar in verschillende varianten en verrijkt met edge computing functionaliteit.

Er is altijd een weg naar het internet via de Ethernet-, 4G of Wi-Fi-modellen. Elk type industrieel apparaat kun je op de IXON Cloud aansluiten, zoals PLC, HMI, industriële pc, robot of IP-camera.

6. Compatibel met alle grote PLC-merken

IXON is een universele oplossing voor machinebouwers en werkt met alle grote PLC-merken zoals Siemens, Beckhoff, Lenze, ABB, B&R, Wago, Allen Bradley, Rockwell Automation, Sigmatek, Festo, Panasonic, en nog veel meer....

7. Uitgebreide service bij vragen

Onze support portal is 24/7 beschikbaar voor alle vragen tijdens de installatie of configuratie van IXON Cloud of de IXrouter. In geval van problemen kun je contact opnemen met onze toegewijde support professionals die je graag helpen.

Probeer de IIoT oplossing van IXON

IXON geeft jou de mogelijkheid om de volledige oplossing, van VPN verbinding naar je machine tot datavisualisatie, te proberen. Zo kun je de volledige potentie van ons no-code IoT platform zelf ervaren.

[[Probeer de IXrouter 30 dagen]]

Of neem direct een kijkje in het IXON Cloud platform en maak je gratis account aan. Door een "demo IXrouter apparaat" toe te voegen kun je alle functionaliteiten testen.