Veilig toegang op afstand voor PLCnext Controller

Share

Ontdek hoe je op een eenvoudige en veilige manier service op afstand kunt verlenen met volledige toegang tot je Phoenix Contact control.

1. Remote VPN access naar Phoenix Contact controllers met IXON Cloud
  2. Twee connectie opties om op afstand toegang te krijgen tot je PLCnext controller
  3. Remote control voor PLCnext HMI en andere aangesloten PLC apparatuur
  4. Hoe je data uit PLCnext PLC’s kunt halen met IXON Cloud
  5. Ontdek IXON Cloud voor remote access tot je PLCnext controller

Secure remote Access control plcnext control

Remote VPN access naar Phoenix Contact controllers met IXON Cloud

IXON biedt een krachtige remote access oplossing en industrieel IoT platform voor de  Phoenix Contact controller reeks: IXON Cloud. Hiermee kunnen machinebouwers en system integrators gemakkelijk, snel en veilig op afstand VPN toegang krijgen tot de programmeersoftware en het netwerk van PLCnext. Vanaf elke locatie, op elk moment.

Voordelen van IXON Cloud voor Phoenix Contact apparaten:

• Alles-in-één oplossing waarbij hardware en cloud naadloos samenwerken, waardoor het gemakkelijk te configureren is met de Plug & Play setup
  • Webgebaseerd cloudportaal en mobiele app voor veilige en snelle toegang tot al je apparaten.
  • Gebruiksvriendelijk door de intuïtieve en aanpasbare interface.
  • Top-notch security level, dankzij de ingebouwde firewall en de toegewijde security experts van IXON.
  • Onbeperkte gebruikers zonder licenties om optimaal samen te werken met collega's, partners en klanten.
  • Schaalbaar naar je (klant)behoeften op het gebied van aantal machines en gebruikers, integraties en extra functies zoals data logging en alarmen.

Ontdek alle functies

Twee connectie opties om op afstand toegang te krijgen tot je PLCnext controller

Er zijn twee eenvoudige manieren om een beveiligde verbinding met je PLCnext apparaat op te zetten, overal ter wereld:

1. IXON Cloud Connector
    IXON heeft een IXagent voor PLCnext ontwikkeld: IXON Cloud Connector. Deze embedded software kan rechtstreeks vanuit de PLCnext store op je PLCnext apparaat worden geïnstalleerd en maakt beveiligde VPN toegang mogelijk.

2. IXrouter
    De IXrouter is het edge device van IXON en heeft meer flexibiliteit dan de embedded connector. Verschillende modellen van de IXrouter maken een internetverbinding mogelijk via ethernet, 4G/LTE of Wi-Fi. De IXrouter heeft toegang tot de PLCnext controller en biedt volledige toegang tot industriële componenten in het machine netwerk zoals een HMI, IP-camera, robot of sensoren. Voor een veilige oplossing heeft het een ingebouwde firewall om het bedrijfsnetwerk te scheiden van het machinenetwerk.

Met de IXrouter kun je je PLCnext controller eenvoudig verbinden met de IXON Cloud portal. Volg 3 eenvoudige stappen, en dankzij de Plug & Play set up ben je in enkele minuten klaar. Maak een IXON Cloud account aan, configureer de IXrouter en zet een beveiligde VPN verbinding op om je PLC met IXON Cloud te verbinden.

plc-remote-access-with-ixon-cloud-ixrouter-setup-May-21-2023-11-20-42-2342-AM

Beide connectie opties verbinden je PLCnext controller veilig met de IXON Cloud via een VPN tunnel. Je machines zijn op afstand toegankelijk in slechts enkele minuten en kunnen eenvoudig worden geconfigureerd om data te verzamelen en op te slaan in de IXON Cloud.

Remote control van PLCnext HMI en andere aangesloten PLC apparatuur

Met remote access tot je PLCnext kun je monitoren en beheren wat er in je machine gebeurt. Om een volledig beeld te krijgen van de machinestatus biedt IXON Cloud extra toegangsmogelijkheden. We ondersteunen VNC- en HTTP services. Dit betekent dat je lokale webservers en HMI panelen op afstand kunt bekijken en bedienen zonder dat je een VPN client nodig hebt.

Bewaking en besturing op afstand van HMI touchscreens

Wij ondersteunen het VNC protocol voor toegang op afstand tot elk industrieel besturingssysteem dat is aangesloten op je Phoenix Contact PLC of PLCnext (bij gebruik van de IXrouter). Deze functionaliteit is inbegrepen en gratis.

Via het VNC protocol is een HMI remote viewer & monitoring optie beschikbaar. Bekijk en bestuur je Phoenix Contact touchscreens (of een ander HMI-merk dat VNC ondersteunt) op afstand via je browser of mobiele app.

Tip: Download de IXON Cloud mobiele app om pushberichten van je PLCnext apparaat op je smartphone te krijgen, toegang te krijgen tot dashboards, HMI's te bedienen en toegang te krijgen tot de webserver. Beschikbaar voor iPhone en Android.

phoenix-contact-hmi-remote-control-removebg-preview-1

Externe toegang tot de PLCnext webserver

Je kunt de PLCnext webserver rechtstreeks en veilig vanuit je browser benaderen en bedienen, zonder dat je extra software nodig hebt. Een snelle en naadloze verbinding is gegarandeerd, want deze loopt via het wereldwijde VPN-netwerk van IXON.

Wanneer je PLC een HTTP- of HTTPS-server draait, kun je deze ook zonder VPN verbinding benaderen. Met je IXON Cloud account heb je snel toegang tot de HTTP of HTTPS server op elk mobiel en desktop toestel met een internetverbinding.

Hoe je data uit PLCnext PLC’s kunt halen met IXON Cloud

Via de IXrouter kun je data van je PLCnext apparaat loggen en opslaan in de IXON Cloud. Hij verzamelt, bereidt voor, verzend en slaat data op via een beveiligde MQTT en zet automatisch een verbinding op van het PLCnext apparaat naar de IXON Cloud. Dit geeft je de mogelijkheid om data te visualiseren en real-time of historische dashboards te bouwen. Resultaat: eenvoudigere storingsanalyse en mogelijkheden om extra services aan te bieden.

De IXrouter ondersteunt verschillende industriële protocollen om automatisch data van PLCnext apparaten te lezen. Data kan worden doorgestuurd naar de IXON Cloud om ze beschikbaar te maken voor datavisualisatie, data analyse, alarmen of integratie met externe platformen via de API:

Ondersteunde protocollen voor een PLCnext controller:

• Modbus TCP/IP
  • OPC-UA

Met Cloud data logging kun je het dataprotocol en het apparaatadres configureren vanuit je IXON Cloud account zonder enige codering. Push de configuratie-instellingen naar de IXrouter en deze zal automatisch de data inlezen en opslaan op de IXON Cloud.

Een dashboard maken met PLCnext data

Zodra de data van je PLC zijn verzameld en veilig zijn opgeslagen in IXON Cloud, kun je ze gebruiken om dashboards op maat te configureren. Met de drag & drop editor kun je widgets toevoegen en meerdere dashboards bouwen op basis van de verzamelde data. Voeg een meter, periode, tabel of grafiek widget toe om een datarapport of live monitor voor je machines te creëren. IXON's API maakt het mogelijk om PLC data te combineren met data uit andere bronnen.

Alarmen voor predictive maintenance instellen voor PLCnext controller

Om alarmen van je machines aan te maken en te ontvangen moet je de alarmen & meldingen van IXON activeren in je account. Kies de variabele, de prioriteit, stel de conditie en instructies voor de operator in. Definieer vervolgens wie een mobiel push-bericht of e-mail moet ontvangen wanneer het alarm wordt geactiveerd.

Ontdek IXON Cloud voor remote access tot je PLCnext controller

ixon-cloud-starter-kitErvaar zelf het gebruiksgemak van het IXON Cloud platform via de interactieve tour. Meld je aan om toegang te krijgen en klik rond in ons demo platform. Test onze remote access tools en ontdek hoe je het platform kunt aanpassen aan je specifieke behoeften. Geheel vrijblijvend.

Direct aan de slag?

Vraag een trial-kit aan