26-09-2019
Sjors de Kleijn

Veilig toegang op afstand voor B&R PLC

Veilige VPN verbinding en data toegang voor B&R-PLC's en randapparatuur

Met IXON Cloud heb je direct en eenvoudig toegang tot je B&R PLC via een beveiligde VPN-verbinding, waar ook ter wereld. Je hoeft alleen maar de wizard uit te voeren om de IXrouter te configureren en deze aan te sluiten op je B&R-PLC. Vervolgens wordt hij automatisch aangemeld op de IXON Cloud en binnen enkele minuten toegankelijk gemaakt voor onderhoud op afstand.

Start nu met veilige toegang op afstand tot je B&R PLC met onze 30 dagen gratis starter kit. Vraag de starter kit hier aan.

B&R PLC verbonden met de IXrouter voor remote access (VPN) B&R PLC verbonden met de IXrouter voor remote access (VPN)

Verken IXON Cloud voor VPN toegang op afstand tot B&R PLC

IXON biedt een compleet en krachtig industrieel IoT platform voor toegang op afstand en data functies voor het B&R PLC-assortiment: IXON Cloud. Onze totaaloplossing biedt technici eenvoudige en veilige VPN-toegang op afstand voor probleemoplossing van machines, monitoring, onderhoud en ondersteuning op afstand. Je krijgt direct toegang tot de B&R PLC software en het machine netwerk om logs te bekijken of het publiceren van nieuwe PLC software.

Voordelen van het gebruik van IXON Cloud voor B&R PLC:

• Eén enkel webportaal om al je machines en gebruikerstoegang te beheren
  • Ondersteuning voor Ethernet (LAN), 4G/LTE en Wi-Fi-connectiviteit met de IXrouter
  • Plug & Play installatie en geen extra software nodig (volledig web-based)
  • Beveiligde VPN-verbindingen op desktop en mobiel
  • Hoogwaardig veiligheidsniveau
  • Schaalbaar naar (klanten)behoefte met de optionele functies voor data logging, alarmen en data visualisatie.

Meld je aan voor de gratis producttour om ons serviceplatform zelf te ervaren en alle functies te ontdekken.

IXrouter en IXON Cloud platform IXrouter en IXON Cloud platform

Probeer IXON Cloud voor onderhoud op afstand van B&R PLC's

Laat ons je gegevens achter en we sturen je een Starter Kit met onze meest geavanceerde IXrouter (Wi-Fi, Ethernet en 4G/LTE) en alle benodigde accessoires om je project te starten. Test een volledig scenario voor toegang op afstand en test onze data-functies met je eigen B&R-PLC. Ervaar het gemak van de IXrouter en het IXON Cloud-platform in een 30 dagen testperiode.

Ontdek de eenvoudigste oplossing voor toegang op afstand voor B&R, zonder verplichtingen. Vraag je starter kit aan.

IXrouter: Industriële VPN router voor B&R PLC's

De IXrouter is een industriële VPN-router en edge gateway ineen, ontworpen om elk PLC-merk met de IXON Cloud te verbinden. Hij is klaar om vrijwel elke situatie aan te kunnen. Er is zelfs een speciale 4G/LTE model voor afgelegen installaties.

IXrouter3: IXON's industriële VPN router IXrouter3: IXON's industriële VPN router

B&R PLC's compatible met IXON

Elke B&R-controller met een ethernetmodule werkt met IXON. In deze handleiding lees je hoe je een verbinding op afstand met je B&R-apparaat tot stand kunt brengen.

Neem contact op als je zeker wilt weten of jouw apparaat compatible is.

Hoe lees en schrijf je gegevens van B&R PLC's op afstand?

De IXrouter ondersteunt verschillende industriële protocollen om automatisch gegevens van B&R PLC's uit te lezen. Deze gegevens worden veilig naar de IXON Cloud verzonden om beschikbaar te stellen voor opslag, visualisatie, alarmmanagement of analyse/machine-leren in externe platforms via de API:

Ondersteunde protocollen voor B&R PLC:

• Ethernet/IP
  • OPC UA
  • Modbus

Met behulp van Cloud Data Logging kun je het gegevensprotocol, het IP-adres en variabelen configureren in je IXON Cloud account, zonder regel code. Stuur de configuratie-instellingen vervolgens naar de IXrouter en deze zal de data automatisch uitlezen en opslaan in de IXON Cloud. Deze geavanceerde functionaliteit voor data opslag en machinetrend analyses is klaar voor gebruik en eenvoudig instelbaar. Bekijk deze korte video van Cloud Logging.

B&R HMI en andere PLC-apparatuur op afstand benaderen

Met VPN toegang krijg je een veilige verbinding en volledige netwerktoegang tot het PLC en machine netwerk. Om je meer mogelijkheden te bieden, ondersteunen wij de VNC- en HTTP-protocollen om op afstand toegang te krijgen tot elk industrieel apparaat dat op jouw B&R-PLC is aangesloten. Deze functionaliteit is inbegrepen en gratis in gebruik.

B&R HMI remote control panel B&R HMI remote control panel

B&R HMI paneel op afstand bedienen en monitoren via VNC

De HMI-afstandsviewer is beschikbaar met behulp van het VNC-protocol. Bekijk, open en bedien je B&R HMI-scherm op afstand via je browser of de IXON mobiele app.

Toegang tot de B&R PLC-webserver

De B&R PLC-webserver is eenvoudig toegankelijk via het HTTPS-protocol. Je hoeft alleen maar de locatie van de webserver te configureren om deze overal veilig te openen via internet.

Vraag de gratis remote service Starter Kit voor B&R aan

Ervaar zelf de eenvoud van toegang op afstand voor je B&R PLC met IXON!