Whitepaper: IIoT voor machinebouwers Download
11-02-2021
3 min. leestijd
Shelly Boom
Laatste update: 05-10-2021

7 IXON Cloud functies die jouw werk makkelijker maken

IXON’s Industrial IoT oplossing bevat veel functies en waarschijnlijk gebruik je veel van deze functies op een dagelijkse basis. Er zijn echter een aantal functies die je misschien nog niet kent, maar die wél heel handig kunnen zijn. We zijn altijd bezig met nieuwe ontwikkelingen voor de functies en het platform. Als gevolg daarvan worden sommige functies minder vaak uitgelicht dan anderen. Zegt het fallback systeem jou bijvoorbeeld iets? Of de opties om alle machines en hun status in één overzicht te tonen? Tijd om ze eens aan je uit te leggen!

Wi-Fi hotspot

IXrouter modellen met Wi-Fi kunnen zowel als Wi-Fi client, waarbij er via Wi-Fi verbinding wordt gemaakt met het internet, en als en Wi-Fi hotspot gebruikt worden. De Wi-Fi hotspot kan worden gebruikt om jouw PLC, HMI of andere hardware ter plaatse draadloos te benaderen of toegang tot internet te geven. Het is ook mogelijk om draadloos verbinding te maken met de machinecomponenten. Je kunt de Wi-Fi hotspot op afstand in- en uitschakeling in de IXON Cloud. Quaker Houghton gebruikte de Wi-Fi hotspot bijvoorbeeld om hun HoloLens met het internet te verbinden om op afstand machines in bedrijf te stellen.

Lees hier hoe je de Wi-Fi hotspot op afstand in- of uitschakelt.

Fallback verbindingen

IXON Cloud connection fallback instellingen

IXON’s failover systeem maakt het mogelijk om een eerste en tweede fallback verbinding te configureren om te voorkomen dat de IXrouter zijn verbinding verliest. Dit betekent dat de eerste fallback verbinding gebruikt zal worden wanneer de voorkeursverbinding wegvalt. Valt de eerste fallback verbinding ook uit? Dan zal de tweede fallback verbinding gebruikt worden. Zodra de verbinding van een hogere prioriteit weer in de lucht is, schakelt de IXrouter automatisch terug naar die verbinding. Het fallback systeem zorgt ervoor dat je je nooit zorgen hoeft te maken dat je niet op afstand bij jouw machine kunt.

Lees hier hoe je fallbacks kunt configureren.

Bedrijfshuisstijl toepassen

Bedrijfshuisstijl instellen IXON Cloud

Als je geen premium branding licentie hebt op jouw IXON Cloud account kun je jouw platform toch personaliseren met een basis branding. In jouw bedrijfsaccount kun je jouw bedrijfsnaam, bedrijfskleuren, logo, favicon en touch icon instellen.

De basis branding is van toepassing op het hele IXON Cloud platform en e-mails die worden verstuurd, zoals bij het uitnodigen van andere gebruikers. De toegevoegde waarde van deze functie is dat iedereen die toegang heeft tot het platform het in jouw huisstijl ervaart.

Lees hier hoe je jouw huisstijl instelt.

Apparaat templates

Als je toestemming hebt om apparaten te beheren, kun je veelgebruikte apparaatinstellingen samenvoegen in een template en deze aan nieuwe of bestaande apparaten toekennen. Apparaatinformatie, netwerk- en firewallinstellingen, services (bijv. HTTP, VNC) en databron instellingen worden dan opgeslagen in een template. Dit bespaart kostbare tijd omdat je niet voor elk nieuw apparaat elke instelling handmatig hoeft te configureren.

Machineoverzicht weergaven

Machine overzicht weergave aanpassen in IXON Cloud

In IXON Cloud 2 kun je kiezen hoe je het machineoverzicht wilt zien. Het is nu mogelijk om meerdere machines met belangrijke informatie, zoals een belangrijke KPI, een afbeelding van de machine en de machinestatus, in één keer te zien met de zogenaamde machinekaart weergave.

Je kunt je eigen machinekaarten en weergaven aanpassen in de IXON Studio app. Naast de machinekaart weergave kun je ook kiezen voor lijstweergave of kaartweergave. Deze laatste toont een wereldkaart met pins op de plaatsen waar de machines zich bevinden.

Lees hier meer over machinekaarten.

Lokale webinterface

Boven de LAN-poorten op de IXrouter vind je twee LED’s die de huidige status van de IXrouter verbinding weergeven. Maar als je het statusoverzicht op een andere manier wilt bekijken, kun je de lokale webinterface van de IXrouter gebruiken. Hiermee kun je het statusoverzicht van de IXrouter bekijken als een geavanceerd alternatief voor de LED-statussen.

Daarnaast kun je met de lokale webinterface de IXrouter registreren als deze nog niet in de IXON Cloud is geregistreerd, en je kunt er ook de WAN-, LAN- en firewallconfiguratie van de IXrouter wijzigen. De lokale webinterface wordt vooral gebruikt om lokaal problemen op te lossen, verbindingsproblemen op te sporen en PLC-instellingen te wijzigen.

Lees hier hoe je de lokale webinterface gebruikt.

Filter je berichten

In het berichtencentrum van IXON Cloud vind je belangrijke berichten over jouw apparaten, zoals wanneer een apparaat wordt overgedragen aan een ander bedrijf of wanneer een Cloud Notify alarm wordt geactiveerd. Daarnaast ontvang je zowel een e-mail als een pushmelding op je telefoon en kun je het bericht ook doorsturen naar een externe applicatie via een webhook.

Wanneer de lijst met berichten langer wordt, kun je filters aanmaken waarbij je bepaalde criteria specificeert. Als je bijvoorbeeld wel een e-mail maar geen pushbericht wilt ontvangen wanneer een Cloud Notify alarm wordt geactiveerd, kun je daar een een filter voor maken. Hetzelfde geldt voor alarmen met een lage prioriteit waarvan je geen melding wilt ontvangen.

Lees hier hoe je berichten kunt filteren.

Probeer deze functies zelf

Kende jij bovenstaande functies al? Deze functies zorgen voor een nog betere ervaring met IXON Cloud!

Ben je nog geen klant? Maak een gratis account of bekijk de mogelijkheden in onze Product Tour!

[[Start jouw product tour]]