22-04-2019
Sjors de Kleijn

Hoe kan ik bestellen? En meer populaire vragen over IXON (FAQ)

Leer van de veelgestelde vragen die we vaak krijgen tijdens beurzen en contact momenten:

1. Wat is IXON Cloud?
  2. Hoeveel kost IXON Cloud?
  3. Waar kan ik IXON producten bestellen?
  4. IXON in vergelijking met andere oplossingen voor remote access: Wat zijn de verschillen?
  5. Is IXON PLC of HMI onafhankelijk?
  6. Is het mogelijk om machine-gegevens lokaal te loggen?
  7. Kan ik predictief onderhoud met behulp van IXON Cloud implementeren?
  8. Is het mogelijk om alarmen via SMS te ontvangen?
  9. Gebruikersbeheer: hoe werkt het?
  10. Waar zijn de servers gestationeerd?
  11. Hoe zit het met veiligheid?
  12. Wat als de internetverbinding of de elektriciteit wegvalt tijdens een firmware-upgrade?
  13. Waar is IXON gevestigd en wanneer is het opgericht?
  14. Waar vind ik de handleiding en foutmeldingen tijdens installatie?

Wat is IXON Cloud?

Een SaaS-platform dat industriële toegang op afstand en IIoT gemakkelijk en toegankelijk maakt voor iedereen, met de focus op industriële- en gebouw automatisering.

Met de IXON Cloud kun je je service en bedrijfsvoering naar een hoger niveau tillen. Door sneller en betere service te bieden, versterk je de relatie met je klanten en verhoog je de prestaties van de machines. De gegevens die je van machines verzamelt, geven inzichten die kunnen worden gebruikt om de nieuwste generatie machines te ontwikkelen. Met je eigen IoT-portal lever je niet langer simpelweg een machine, maar een cloud-platform als aanvullende dienst bij de machine.

Laat je klanten zien dat je voldoet aan de overeengekomen specificaties (bijvoorbeeld productiesnelheid). Leer en adviseer klanten hoe ze hun machines nog efficiënter kunnen laten draaien. Het doel van IXON is om te helpen een hogere productiviteit te bereiken.

Software-as-a-Service (SaaS) product

IXON Cloud is een Software-as-a-Service (SaaS) product dat speciaal is ontworpen voor machinefabrikanten en systeemintegrators. Het is volledig webgebaseerd, waarbij de veiligheid, het onderhoud en de doorontwikkeling worden gewaarborgd door onze specialisten. Elke dag werkt een toegewijd intern R&D-team aan het verbeteren en optimaliseren van jouw IIoT-portaal, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste innovaties.

De revolutionaire IXON Cloud is het enige full-service IIoT-portaal ter wereld dat onmiddellijk kan worden opgezet, zonder dat je ook maar één regel code hoeft te schrijven. Niet voor niets hebben meer dan 1000 bedrijven wereldwijd al voor IXON Cloud gekozen. De IXON Cloud beschikt over alle functionaliteiten die een innovatieve machinebouwer tegenwoordig nodig heeft:

Remote service

• VPN: Directe machine/PLC toegang op afstand access via VPN.
  • Cloud Access: Web-based toegang tot je machines (HMI, webserver) met VNC of HTTP(S).
  • Gebruikersbeheer: Voeg eenvoudig en onbeperkt andere gebruikers toe aan je account.

IoT

• Cloud Data Logging: Verzamel, verstuur, bewaar, visualiseer en analyseer machine data met Cloud Data Logging en Datavisualisatie.
  • Alarmen: Een nieuwe manier van alarming met een revolutionair notificatie systeem Cloud Notify.
  • White labelling: Transformeer IXON Cloud volledig naar jouw huisstijl.
  • API: IXON Cloud is volledig open voor integratie met andere oplossingen van derden.

En nog meer: Device management, WebHooks, M2M verbindingen etc. Bekijk alle functies.

Hoeveel kost IXON Cloud?

Bekijk hier ons prijsmodel.

In het kort: De toegang tot IXON Cloud en het gebruik van VPN-functionaliteit is volledig gratis. Inclusief een onbeperkt aantal apparaten en gebruikers en het aanpassen van je IXON Cloud-portaal met bedrijfslogo en -kleuren.

Eenmalige kosten:

• Connectiviteit: Om een apparaat/machine te koppelen aan de IXON Cloud heb je een IXrouter of IXagent nodig.
  • Alarmen en notificaties: Het versturen van onbeperkt aantal e-mail of push-meldingen bij machine-evenementen. Eén licentie nodig per apparaat.
  • White-labelling: Geavanceerde IXON Cloud-branding om IXON te vervangen voor je eigen merk met een aangepaste URL, inlogpagina en e-mailnotificaties vergt een eenmalige activatie die van toepassing zijn op het gehele bedrijfsaccount.

Licenties:

• Cloud Logging: Wij gebruiken een licentiemodel voor het verzamelen, opslaan en visualiseren van jouw machinegegevens. De prijsstelling is gebaseerd op de hoeveelheid gegevens die je wilt opslaan - je kunt altijd een onbeperkt aantal dashboards aanmaken. Kies voor maandelijkse of jaarlijkse betaling voor elk apparaat.
  • Service level agreements: Voor extra hoge beschikbaarheid kun je een uitgebreid SLA afnemen.
  • M2M Cloud Cluster: Voor permanente VPN verbinding tussen locaties of gebouwen kunnen we een M2M Cloud Cluster voor je inrichten (to max 4000 locaties).

Vraag een actuele prijslijst of offerte aan

Waar kan ik IXON producten bestellen?

Onze producten (IXrouter, accessoires of licenties voor functies zoals Cloud Notify) kun je direct bestellen bij IXON of bij een van onze distributeurs. Stuur je orders direct in via sales@ixon.cloud of bij een lokale distributeur.

Het gebruik van IXON Cloud is volledig gratis, dus na ontvangt van je IXrouter kun je direct je account aanmaken en meerdere VPN verbindingen tegelijk opzetten, zonder aanvullende kosten. Aanvullende functionaliteiten kun je altijd later activeren vanuit je IXON Cloud account.

IXON in vergelijking met andere oplossingen voor remote access: Wat zijn de verschillen?

Er zijn veel functionaliteiten die je kunt vergelijken met andere oplossingen. De meeste daarvan hebben een vorm van toegang op afstand of IoT-functionaliteit.

IXON Cloud is een no-code remote access én IoT-platform dat volledig schaalbaar is om aan de behoeften van elk bedrijf te voldoen. Het onderscheidt zich door zijn gebruiksvriendelijkheid en door de eenvoudige en snelle installatie met geïntegreerde connectiviteit, gratis onbeperkte gebruikers en de volledig webgebaseerde oplossing. Daarnaast nemen wij security serieus en zorgen we voor een betrouwbare IIoT oplossing.

Lees onze cases waarom ze kozen voor IXON.

Is IXON PLC of HMI onafhankelijk?

Ja, het is volledig onafhankelijk. Wij ondersteunen alle moderne PLC's, HMI's, pc's, robots, IP-camera's of andere industriële apparaten op de markt die VNC- of webserverfuncties ondersteunen.

De VPN-oplossing van IXON werkt op iedere Windows-, Mac- of Linux-pc. Met Cloud Access is het niet nodig om een VPN-verbinding op te zetten of software te installeren. Krijg direct toegang tot je apparaat met één druk op de knop via het webportaal.

Is het mogelijk om machine-gegevens lokaal te loggen?

Met 8GB lokaal Flash-geheugen inbegrepen, kan de IXrouter voor een lange periode zonder internettoegang verder gaan met het loggen van gegevens. De gegevens zijn dus lokaal beveiligd. Wanneer de internettoegang is hersteld, worden de gegevens direct naar de IXON Cloud verstuurd.

Voorspellend onderhoud: Wat biedt IXON Cloud?

IXON biedt veel datafuncties om machinegegevens gemakkelijk toegankelijk te maken voor datavisualisatie of alarmen.

Wat doet het?
Het stelt je in staat om alarmen en dashboards in te stellen en om de toestand van je machine te monitoren met behulp van actuele data uit de PLC. Je hoeft alleen maar de momenten te configureren waarop je jouw servicemonteurs wilt informeren om stilstand te voorkomen of om onderhoudsupdates te plannen, zoals wanneer de productie-uren een bepaalde limiet bereiken.

Wat doet het niet?
Het voorspelt (nog) niets. Op dit moment is er geen kunstmatige intelligentie (AI) opgenomen in IXON Cloud die voorspelt wanneer er iets moet gebeuren. Profiteer van het open ecosysteem van de IXON Cloud om het te integreren met een SaaS-oplossing van derden die wel AI functionaliteit biedt. Verzamel eenvoudig je machinegegevens met Cloud Logging en wissel de data uit met de REST API om geautomatiseerde voorspellingen mogelijk te maken.

Is het mogelijk om machine alarmen via SMS te ontvangen?

Het alarmsysteem van IXON ondersteunt standaard e-mail en pushberichten (via de smartphone-app). Je kunt de alarm functie uitbreiden met SMS indien gewenst via de API of webhooks functionaliteit. De meest voorkomende toepassing is het versturen van een e-mail naar een externe applicatie of naar een tool zoals Pagerduty, Zapier, enz. die de SMS afhandeling voor zich nemen.

Een voorbeeld van een dergelijke oplossing: Er treedt een fout op in de PLC, de temperatuur van machine 1 is te hoog. De aangesloten IXrouter stuurt een e-mail notificatie via Cloud Notify. Deze mail wordt verstuurd via een webhook naar webhooks@company.com, waar een webhook is geprogrammeerd om de fout te herkennen en een SMS-bericht wordt verstuurd.

Gebruikersbeheer: hoe werkt het en hoeveel kost het?

Ten eerste heeft het aantal gebruikers geen invloed op de kosten. Het is ongelimiteerd en volledig gratis.

Om te beginnen maak je gratis een bedrijfsaccount op de IXON Cloud. Vervolgens kun je gebruikers uitnodigen door een e-mailadres in te voeren. Stel vervolgens de toegangsrechten en machtigingen in (per machine). Lees onze supportportal voor alle functies voor gebruikersbeheer.

Waar bevinden zich de IXON Cloud-servers?

Een deel van IXON's SaaS-oplossing is het bieden van veilige toegang met lage latency en een stabiele verbinding. Onze servers bevinden zich daarom in ISO 27001-gecertificeerde datacenters over de hele wereld. Er komen steeds nieuwe locaties bij. De IXON cloudservers bevinden zich momenteel in de volgende locaties:

- Amsterdam;
- Frankfurt;
- Atlanta;
- Newark;
- Dallas;
- San Francisco;
- Seattle;
- Singapore;
- Vienna;
- Sydney.

Hoe zit het met de veiligheid van IXON Cloud?

Als aanbieder van cloudoplossingen begrijpt IXON de veiligheidsimplicaties van het werken in de cloud volledig. Alle producten en diensten zijn ontworpen om een betere beveiliging te bieden dan veel traditionele (on-premise) oplossingen.

Gegevensbescherming is IXON's belangrijkste prioriteit en de focus van de dagelijkse activiteiten. Beveiliging bepaalt de dagelijkse gang van zaken, de manier waarop IXON producten ontwikkelt, de IXON Cloud-infrastructuur ontwerpt en meer.

IXON's beveiligingsstrategie is gebaseerd op de CIA-driehoek: een beveiligingsmanagementmodel voor de bescherming van de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van informatie.

Een betere wereld begint bij jezelf. IXON is van mening dat jij alleen een veilige cloud-oplossing kunt bieden als alle interne processen en procedures ook beveiligd zijn. Daarom heeft IXON een uitgebreid informatiebeveiligingssysteem (ISMS) ontwikkeld en geïmplementeerd.

IXON's ISMS is gecertificeerd volgens de ISO 27001-norm: de toonaangevende wereldwijde standaard voor informatiebeveiliging in organisaties. Het vereist een stricte naleving van een aantal disciplines, waaronder toegangscontrole, (cyber)beveiliging, compliance, risicomanagement en bedrijfscontinuïteit.

"Machinebouwers vertrouwen ons hun kritieke data toe en het is onze eerste prioriteit om deze gegevens koste wat kost te beschermen en ervoor te zorgen dat ze altijd beschikbaar zijn. We hebben een op ISO 27001 gebaseerd ISMS ontwikkeld om eventuele kwetsbaarheden die zich kunnen voordoen te identificeren, te voorkomen en te verdedigen. Deze systematische aanpak stelt ons in staat om onze belangrijkste doelen te bereiken: geen beveiligingsincidenten, 99,9% uptime en geen dataverlies."
— Willem Hofmans, CEO IXON

Wil je meer weten over de IXON Cloud Security?

[[Download onze security whitepaper]]

Wat als de internetverbinding wegvalt of de elektriciteit wordt onderbroken tijdens een firmware-upgrade?

IXON's firmware-updates zijn slim ontworpen om onder alle omstandigheden te werken, zonder crashen tijdens de installatie. De firmware kan op afstand worden bijgewerkt vanuit de IXON Cloud. Als tijdens de firmware-update de internetverbinding of de stroom uitvalt, zal de originele (verouderde) versie weer beschikbaar zijn zodra de IXrouter weer online is. Start de nieuwe firmware-installatie normaals met één druk op de knop.

Dus geen zorgen meer over mislukte firmware-updates en extra bezoeken naar de fabriek om deze handmatig te repareren.

Waar is IXON gevestigd? En hoelang bestaan het al?

IXON is opgericht en gevestigd in Nederland. Ons hoofdkantoor bevindt zich in Overloon. Alles van design, productie en ontwikkeling tot marketing en support vindt hier plaats. We hebben een internationaal sales team actief in Europa, en een netwerk van distributeurs en partners wereldwijd.

Een korte historie IXON
Oprichter en CEO Willem Hofmans was voorheen maatwerk software en elektronica leverancier - vooral voor machinebouwers - onder de bedrijfsnaam Wivion. Na meer dan 100 projecten over een periode van meer dan tien jaar, besefte hij en zijn collega's dat het aansluiten van machines op de cloud momenteel veel te complex is. Toen zijn we begonnen met de bouw van de IXON Cloud.

Sinds 2013 maakt de IXON Cloud de toegang op afstand gemakkelijker en toegankelijker voor iedereen. Elke dag werkt een toegewijd intern R&D-team aan het verbeteren en optimaliseren van jouw IIoT-portal, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste innovaties.

Waar vind ik de handleiding en foutmeldingen tijdens installatie?

De handleiding vind je hier. Bekijk onze support portal voor vragen over foutmeldingen tijdens de installatie.

Als je nog meer vragen hebt, stuur ze dan in via ons contactformulier!

[[Neem contact met ons op]]