AASYS vereenvoudigt complexe systeeminstallaties met remote access

Share

AASYS ontwerpt besturingssystemen voor de industriële automatiseringsbranche, en is gespecialiseerd in objectgeoriënteerd programmeren (OOP) voor embedded en machine besturingssystemen. 'Besturingen worden alsmaar complexer. Heel veel zaken moeten of kunnen eerder softwarematig opgelost worden in plaats van mechanisch,' vertelt Bart Aernouts, eigenaar en engineer bij AASYS. 'Daarvoor heb je steeds meer remote access nodig.'

Met behulp van een remote desktop oplossing en VPN verbindingen van de klant wist AASYS hier al vroeg op in te spelen. Later zijn ze overgestapt op een remote access oplossing. 'Met name het beheer van gebruikersrechten was complex. Ook moest er een stukje software gedownload worden voordat de klant iets kon overnemen,' legt Bart uit. 'Ons hoofddoel was om klanten sneller te kunnen helpen, vandaar dat we verder zijn gaan kijken.'

We hoeven alleen maar in te loggen en kunnen dan direct het scherm overnemen.

Bart Aernouts - Eigenaar en engineer bij AASYS

AASYS connected to IXON

Het gebeurt allemaal in de cloud

'Ik was heel erg verrast door de eenvoud van de configuratie,' herinnert Bart zich. 'Voorheen liepen we tegen het feit aan dat we software op iedere computer moesten installeren. Nu is dat helemaal verleden tijd, het gebeurt allemaal in de cloud.' Hierdoor kunnen klanten sneller geholpen worden. 'Maar de doorslaggevende factor was toch wel de ingebouwde VNC viewer,' zegt Bart. 'Dit ontbrak bij andere oplossingen.' In de eerste weken na het opstarten van een productielijn, wordt remote support gebruikt om ervoor te zorgen dat procesmatig alles klopt.'

'Dan is het handig dat je alleen hoeft in te loggen en direct het scherm over kunt nemen,' aldus Bart. Klanten die ervoor kiezen om niet gebruik te maken van de IXON Cloud kunnen rekenen op langere wachttijden. Bart verklaart waarom: 'Met de IXON Cloud log je in op de site, kun je gelijk meekijken en is de klant razendsnel geholpen.' Met de audit trail ziet AASYS in één oogopslag wie er voor het laatst met een installatie of machine bezig is geweest.

Onze machinebouwer klanten besparen er gigantisch veel tijd mee.

Bart Aernouts - Eigenaar en engineer bij AASYS

AASYS werkt voornamelijk met de IXagent voor Sigmatek IXagent, de krachtige software van de IXrouter, is beschikbaar als embedded software agent voor derde partijen. 'Het grootste voordeel van de IXagent is dat we deze kunnen gebruiken in het configuratiescherm dat wij hebben gemaakt in onze machines,' zegt Bart. 'Zo kunnen de machines over de hele wereld worden verscheept. Wij, de klant of een installateur kan dan ter plaatse eenvoudig het IP adres instellen in het scherm, een netwerkkabel inpluggen en dan is het al klaar voor gebruik.'

Tevreden machinebouwer klanten

Door licentiekosten was het voorheen nog aantrekkelijk voor klanten om accountgegevens met elkaar te delen. Tot wel 15 medewerkers gebruikten hetzelfde account om in te loggen op een machine. 'Nu we IXON gebruiken geven we rechten per bedrijf of groep,' begint Bart. 'Komt er iemand bij dan maken we daar een nieuw gebruikersaccount voor aan en als er iemand stopt dan heffen we de rechten simpelweg op.'

'De grootste winst voor ons zit in het gebruiksgemak bij onze machinebouwer klanten, die zijn er echt tevreden over. Eigenlijk gebruiksgemak en ontzorging,' vertelt Bart over de voordelen van IXON Cloud. 'Als er ergens een storing is, maakt het niet uit waar ze zijn. Ze loggen in en een minuut later kunnen ze al bij de machine.'

Het bespaart niet alleen AASYS veel tijd, ook de klanten gaan er op vooruit. 'We hoeven maar één keer per machine te configureren en we zijn klaar,' vertelt Bart. 'Als wij een nieuwe productielijn opleveren voor hen is deze gelijk beschikbaar op het platform. Vooral onze machinebouwer klanten besparen er gigantisch veel tijd mee.'

Voordelen van IXON Cloud voor AASYS:

• Verbeterd gebruiksgemak en ontzorging
  • Ingebouwde VNC viewer
  • Eenvoudig en overzichtelijk gebruikers- en rechtenbeheer
  • Geen licentiekosten per gebruikersaccount
  • Tijdsbesparingen voor zowel AASYS als hun klanten

Meer weten over de IXON's connectiviteitsopties: De IXrouter en IXagent? Lees meer.

Wil je deze case study opslaan of delen? Download de PDF-versie hier.